top of page
skkb363

MČR 2024 v paraplavání


Po dvou letech se do Brna vrátilo Mistrovství České republiky v paraplavání, které se opět konalo na zrekonstruovaném padesátimetrovém bazéně Lužánky. Pořadatelem závodu byl předseda našeho klubu Jan Sommer ve spolupráci se Štěpánem Caganěm, technickým delegátem závodu a předsedou Sekce paraplavání Českého svazu plaveckých sportů.



Dvacátého osmého ročníku MČR se účastnilo celkem 170 plavců nejen z České republiky ale také ze Slovenska, Rakouska a Indie. Jedná se o největší počet účastníků za všechny dosavadní proběhlé ročníky. Z SK KB se akce účastnilo celkem 48 plavců.


Závod nově nespadá do série Českého poháru, a vzhledem k novému soutěžnímu řádu se výkony v individuálních disciplínách hodnotily zvlášť podle typu zdravotního postižení. Z našeho klubu získali medaile v individuálních startech mezi tělesně postiženými Agáta Koupilová, Soňa Augustýnová, Josef Duchan, Dominika Míčková a Anna Poláková, mezi zrakově postiženými Martin Otevřel, a mezi plavci s vadou intelektu Jan Holub, Nela Divošová, Jakub Škubal a Veronika Nášelová.



Ve štafetových závodech plavaných volným způsobem se družstvo ve složení Ulbrich, Bartoníček, Koupilová a Duchan umístilo na 2. místě, ve štafetě polohového závodu si družstvo SK KB A (Koupilová, Poláková, Ulbrich, Žaludová) doplavalo pro 3. místo. Ve štafetě mentálně postižených vévodilo při volném způsobu i v polohovém závodě družstvo SK KB A 68 (složení Divoš, Škubal, Divošová, Holub, v polohovém závodě Divoše vystřídala Nášelová).



Při večerním vyhlašování dvojboje obsadila 1. místo v kategorii Open naše Agáta Koupilová, kterou nyní čekají poslední týdny náročné přípravy na Letní paralympijské hry v Paříži. V kategorii Masters (40+) se na 2. místě umístil Josef Duchan a na 3. místě Martin Otevřel. Mezi nejmladšími žáky byl vyhlášen náš Jakub Ždánský a Lukáš Kadlec. Gratulujeme všem paraplavcům k předvedeným výkonům a jejich novým osobním rekordům.



Jsme rádi, že se MČR účastní více a více sportovců, a paraplavání se v naší zemi těší čím dál větší oblibě. Vážíme si podpory všech sponzorů, bez kterých by se akce nemohla uskutečnit. Děkujeme za záštitu Janě Vaňkové, primátorce města Brna a hejtmanovi Jihomoravského kraje Janu Grolichovi. Díky patří také rozhodčím a veškerému personálu akce.







137 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page